Ne le strešniki, vse je pomembno

Primerjati staro gradnjo in novo gradnjo in kakšni so danes strešniki, je tako, kot bi primerjal dva različna planeta. Ne dolgo nazaj sem bila v naselju, kjer so bile same stare hiše, ki že zelo dolgo niso bile niti malo obnovljene. Ne glede na to, da so bile stare, se je tudi videlo, da je razlika v gradnji popolnoma drugačna, kot je bila. Najbolje se je pa videlo, kako so strešniki čisto drugačni, kakršni so so na novejših hišah.  

Ne le strešniki, vse je pomembno

Zadnje čase res vidim več novogradenj, kakor pa starih saj sodelujem pri nekem projektu, ki opremlja nove hiše in sem skoraj vsak dan na nekem sestanku v kakšni novi hiši. Morda sem se celo malce razvadila in sem sedaj popolnoma navajena na nove hiše in sem toliko bolj pozorna na detajle, kot so strešniki, in na podobne elemente pri hišah. Ja nedvomno je to zelo velika razlika, ki me morda celo malce moti. Novejši strešniki so vsekakor lepi in ne samo zato, ker so novi, ampak ker so drugačni. Morda se ravno zaradi tega potem strehe lahko tako lepo in natančno izdelajo. 

Včeraj sem bila v eni hiši, kjer so bili strešniki urejeni čisto po vojaško in je bilo vse tako zelo natančno narejeno. Tako natančno, da se nisem mogla nagledati tega. Nisem si nikoli mislila, da mi bodo kdaj takšne stvari všeč še manj pa, da bo toliko poudarka na to. Morda sem se že čisto postarala, da mi je to všeč, ampak si ne morem pomagati. Morda sem pa to ugotovila v tem naselju na pol propadlih hiš katerih mi je prav žal, da so jih tako zanemarili. Ne glede na to, da so na njih stari strešniki, je še toliko drugih stvari, ki se jih je predolgo zanemarjali in je sedaj vrednost in estetika teh hiš tako nična, da je res škoda.