Pri nas doma ne uživamo govejega mesa, vseeno pa si še kako radi privoščimo hamburger, tako pri nas pride v poštev pleskavica iz piščančjega mesa. Lahko vam potrdim, da so hamburgerji zelo dobri.
Recept za pleskavice iz piščančjega mesa:
Potrebujemo določene sestavine:
- Piščančje mleto meso,
- Olje,
- Čebula,
- Sol,
- Mleti poper
- Rdeča paprika
- Peteršilj.
To so vse sestavine, ki jih potrebujete, da bo vaša pleskavica okusna in dobra. Vse, kar morate narediti, je to, da narežete čebulo na koščke, prav tako peteršilj in vse skupaj zmešate, da dobite gladko zmes. Potem oblikujete v pleskavice in že jih lahko pečete na olju. Resnično je preprosto in takšna pleskavica ima dober okus, ker je narejena doma.
Če imate radi malo bolj pikantno pleskavico, lahko dodate tudi čili, vendar pazite, da ne pretiravate, ker potem se vam lahko zgodi to, da bo pleskavica ostala na krožniku. Vse v mejah normale. Ti recepti so res enostavni in lahko jih preizkusi čisto vsak. Le malo boste imeli možnosti, da vam pleskavica ne uspe, le paziti boste morali, da je preveč ne zapečete.
Nekateri imajo goveje in svinjsko meso, jaz pa imam raje piščančje in tako so mi hamburgerji iz piščančjega mesa veliko boljši. Enkrat mi je prijateljica rekla, da ona sploh ne loči, ali je hamburger iz piščančjega, svinjskega ali govejega mesa. To mi je sicer bilo zelo čudno, ker moramo vedeti, da so okusi mesa zelo različni in bi morala prepoznati razliko.
Sam bi z zaprtimi očmi takoj vedela, ali jem piščančje ali svinjsko meso. Kdo pa tega ne bi okusil. Mogoče enostavno ne polaga pozornosti na mesa, ampak je hamburger, takšen kot pač je. Meni je pleskavica zelo pomembna, zato še, kako vem, katero meso vsebuje. Doživela sem že tudi to, da mi meso v gostilni ni imelo pravega vonja, sem hamburger celo zavrnila.