Pitna voda v hribih pri izvirih

Ste se tudi že vi spraševali, če se lahko vodo pri izvirih v hribih pije in če je to pitna voda? Sama sem šla z prijateljico v hribe. Obožujem hribe, svež zrak in izvire. Nikoli nisem pomislila, da ne bi pila izvirske vode, ker to ni pitna voda. Ko sem bila še otrok, sem z dedkom vedno pila to vodo in prav lepe spomine imam na to.

Tako sem z prijateljico obujala predvsem spomine, komaj sem čakala, da pridem do tega izvira, nalijem vodo v roke in popijem kakšen požirek. Pred nama sta bila mož in žena, ki sta imela dva otroka, tako so oni prej prišli do izvira vode. Ko sta otroka hotela piti to vodo, jima mama ni dovolila, ker je rekla, da to ni pitna voda in da jo naj nikar ne pijeta, če ne želita, da jo bili trebušček. To pa je bil šok zame, ker na to nisem niti pomislila, je pa res, a je minilo kar nekaj časa, ko sem jaz to vodo pila. Stopila sem bližje, ker me je res zanimalo, če ima gospa kakšne nove informacije glede čistoče vode.

Razložila sem ji ,da sem jaz vedno pila to vodo in da je bila to vedno pitna voda in da ne vem in ne razumem, zakaj ne bi bila tudi sedaj. Potem pa je gospa povedala, da so že imeli izkušnjo, ko je bilo prijatelju slabo, ko jo je pil, tako je žal ne upajo piti več, so jo pa sami tudi večkrat pili, sedaj pa sami več ne vedo, ali je to še pitna voda, ali je že čas naredil svoje in žal to ni več pitna voda, kot je to bila včasih.

Na koncu sem bila tako zmedena, da je tudi jaz nisem upala piti, ker sem se bala, da mi ne bo dobro, pa tako sem se veselila, da mi bo prav ta izvir in pitna voda pričarala nazaj tisto lepo otroštvo.