Potrebna registracija plovil, če ste se odločili za barko

Ko enkrat človek začne premišljevati, da bi imel svoje plovilo, to pomeni, da bo tudi potrebna registracija plovil, ker je obvezna. Pri nas so padle velike odločitve, prvo smo se odločili, da bomo kupili eno manjše stanovanje na morju in to nam je tudi uspelo. Predenj smo mi vse to uredili, je minilo kar nekaj časa. Potem pa ko smo zaživeli in se kar velikokrat na leto odpeljali na morje, nam je postalo dolgčas in tako smo začeli premišljevati, da bi imeli eno plovilo. 

Seveda smo se spraševali, katero, koliko stanejo plovila, registracija plovil, prevoz, prikolice, privez, vse nas je zanimalo, kako bi mi to izpeljali. Kajti prvo smo razmišljali, da bi enostavno plovilo imeli v marini in plačevali privez, tako prikolice ne bi niti potrebovali, ker da plovilo vozimo domov je brez veze, preveč dela in potem plovila ne bi toliko uporabljali. Zato smo se pozanimali koliko nas pride ena majhna barka, koliko za njo pride registracija plovil in v kateri marini bi se splačalo imeti privez.

Ko smo vse to preštudirali, smo šli v nakup, res smo bili kar bolj srečni, veselili smo se tega, da bomo imeli svojo barko, prav smo si rekli ,da ne bomo več na plaži in da bomo vedno šli kam ven. Tako smo barko res kupili, registracija plovil se gleda po različnih kriterijih in moram reči, da naša ni bila tako draga, tako da smo dobro prišli skozi. 

Danes ne vem, kako brez naše stare barke, vedno ko pridemo na morje, gremo prej do barke, kot do stanovanja, potem veste, kako uživamo. Do sedaj še ni minilo niti leto, da ne bi bila opravljena registracija plovil, ker barko non stop uporabljamo in upam, da jo bomo še dolgo. Sama registracija plovil in privez pa spet ni tako drago, da si tega ne bi mogli privoščiti, če smo si privoščili barko.